Vårens färger.

Jag var fast besluten att bara använda mig av fasta objektiv tills jag började förstå att dagens zoomar beter sig i stort sätt likadant och levererar resultat som är i klass med de bästa fasta. Jag bestämde mig därför att omorganisera i min kameraväska, sålde lite utrustning och köpte mig en ny Canon 5D mark 3 och en 24-70 2.8 L II som paket som självklart behövdes testas.

Jag och min modell bestämde oss därför för en sväng i staden för att ta några snap shots och testa kombinationen. För att inte tråka ut mina läsare med onödiga detaljer ska jag bara säga att inställningsmöjligheterna som kameran har och bilderna som det här paketet levererar överträffar mina förväntningar. Jag har minst tre kameror i en eftersom jag kan programmera in olika inställningar i olika custom positioner. Jag kan ändra från färg till svartvit, med olika tonkurvor och skärpa, på en klick. Suveränt!

Filerna direkt från kameran blir rena och färgerna mättade och exakta. Skulle jag bestämma mig att efterbehandla skulle jag kunna få ut ännu mer av råmaterialet (har testat på ett par bilder). Men med sådant resultat direkt från kameran skulle jag behöva efterbehandla endast i de fall bilderna skulle behöva bli anpassade till att förmedla speciella budskap. Jag kanske utvecklar recensionen här men än så länge kan jag bara säga att jag är mer än nöjd med det här paketet. Det kommer att öppna för helt nya möjligheter i fotografiskt uttryck.