Kyrkhamn

Körning på motorvägen för många långa timmar, ögonen går i kors. En skylt visar riktningen till ett pensionat med lediga rum vid nästa avfart.

Pensionatet ligger en bra bit in i den mörka skogen och inget annat finns runt om kring det. Byggnaden ser nerfallen ut men det finns inget annat val, en övernattning är en nödvändighet för att kunna fortsätta på resan.

Bakom disken vid receptionen står en blek fåordig varelse som lämnar över nyckel till det rum som finns tillgängligt. Efter några steg på en knarrande trappa kommer du in i ett kallt och mörkt rum. Där inne finns en säng, ett sängbord och en lampa som står på det. Du är alltför trött för att gå till receptionen och be om ett annat varmare rum och bestämmer dig för att snabbt lägga dig under täcket, du ska ju ändå bara sova tills det blir ljust nog för att fortsätta köra.

Av någon anledning kan du inte somna, du känner att du blir iakttagen och hör svaga ljud av någons andetag. Du kan inte se något, det är kolsvart. Du känner dock någons närvaro i rummet. Du sträcker dig för att tända lampan och när du hittar knappen känner du någon annans kalla hand..!