Mobilen kan.

Jag har haft en vana att ta med mig mina stora och tunga kameror när jag reser till hemlandet. Jag har trott att det är viktigt för att kunna ta med mig bra bilder. Den här sommaren tänkte jag dock annorlunda av olika anledningar och prioriteringar.

Jag har märkt att det är krångligt att använda mig av de stora kamerorna, speciellt när det gäller att stanna av när jag kör bil. Det innebär ett antal moment att gräva fram kameran från väskan som oftast sitter i baksättet, att ställa in den och göra den bild som jag vill göra. Dessutom handlar det oftast om natur- och landskapsbilder samt bilder som inte behöver någon särskilt avancerad komposition. Då verkar mobilkameran vara den som är bäst tillgänglig och fixar jobbet enkelt och smidigt.

Här kommer därför ett antal bilder som jag gjorde med min ca sex år gamla mobiltelefon och som duger bra till en hel del:


Barber shop, waiting room.


Laundry day.


Frayed property.


The new harbour.


The classics.


Quiet morning.


Taverna Agistri, by the sea.


Good morning moon.


Central avenue.


San Antonio Beach.


Neighbouring pomegranate.


Until next time.

Jag hade självklart med mig min lilla spegelfria systemkamera, men mobilen hann fram före den ett antal gånger både för att skapa bilder och videosnuttar. More to come then!