En god måltid med trevligt sällskap.

Jag var ganska motiverad att komma ut och knäppa några bilder på den fina naturen i sensommarljuset den här helgen och när jag fick erbjudandet att åka med till Strängnäs trodde jag att jag hade motivet klart. Jag tycker att det är en fin liten stad och naturen runtomkring den är fantastiskt vacker. Tyvärr blev det inte så mycket tid över till fotografering dock, eftersom utflykten innebar bland annat hämtning och bärning av kamin och kylskåp.

Först åkte jag och min vän till Strängnäs och till sommarstället i Björktorp för att hämta ett släp. Det tog någon timme och när släpet var påkopplat var det dags att åka tillbaka till Stockholm, först till Nacka, efter det till Johanneshov och slutligen till Traneberg för att hämta allt som skulle hämtas. När allt var lastat och klart satte vi kurs för Strängnäs igen men eftersom vi blev hungriga behövde vi stanna och äta något. Jag hade tidigare gjort ett misslyckat försök till att äta lunch vid en drive in nära Strängnäs men eftersom han som tog emot ordern hörde fel fick jag fel hamburgare. Jag antar att det inte är ofta de får beställningar av vegetariska hamburgare och jag kan tänka mig att han inte riktigt förstod när vi beställde det. Han hörde vad han ville antagligen och gav oss två vanliga hamburgare istället. Vi åkte iväg eftersom vi hade bestämt att vi skulle äta i bilen och upptäckte att vi hade fått fel mat när det redan var för sent. De få pommes fritt som jag fick i min lilla papperslåda höll mig mätt i flera timmar dock, det vara bara synd att kasta bort en del av en stackars ko som gav sitt liv för att mätta hungriga människor.

På restaurangen blev det en god måltid med stekta grönsaker och en bit haloumi som gjorde att vi båda blev mätta och eftersom jag började ana, när jag kollade på klockan, att det inte skulle bli många tillfällen till fotografering av naturen blev det ett foto av måltiden. Jag nöjde mig att uppleva det låga vackra ljuset när vi åkte mot Strängnäs istället och med ett träningspass som bestod i att bära den tunga kaminen och kylskåpet till stugan. Tur att grannarna erbjöd sig att hjälpa till.