Biodynamik.

En till vecka har gått i byn, halva semestertiden. Det känns skönt att ta avstånd från storstadsrytmen och den hets som omger livet i det sammanhanget. Jag har även tagit lite semester från bildskapandet vilket också känns ganska skönt. Väldigt få motiv känns intressanta nog för att plocka upp kameran och jag försöker komma på om det finns några motiv här i byn som jag har missat.

Jag vill egentligen skapa en porträttserie på intressanta och unika individer. Utmaningen ligger i att övertyga dem att offra lite av sin värdefulla tid till att ställa upp på arrangerad bild. Snapshots har jag många av och jag skulle vilja skapa bilder som verkligen avslöjar och beskriver personligheten bakom individerna. Misstänksamheten från bybornas sida är också något som jag behöver jobba med, deras integritet ligger som en mur runt dem och det är svårt att tränga sig igenom den. Antagligen beror det delvis på den rådande fotografkulturen här i området, sällan har en fotograf tagit en bild på någon i byn utan ett försäljningssyfte. Nu tror de flesta, i alla fall i den äldre ligan, att jag kommer försöka sälja bilderna till dem. Och det är väldigt få som skulle kunna tänka sig köpa en bild, för de flesta andra är sådan lyx glömd för länge sen. Det kräver elegant diplomatik för att göra ett närmande och förklara för dem att syftet med mina bilder bland annat är att bevara en del av kulturen för att kunna förmedla den till en större publik och att de inte är tvungna att köpa några bilder av mig.

Det har blivit några bilder på fina vyer och färgglada ekologiskt odlade biodynamiska grönsaker dock. Tillsammans med några bilder på gamla hus och några andra motiv i byn utgör de bilderna en stor del av sommarens bildbank. Produktiviteten är låg den här gången.