I Petrus de Dacias fotspår.

Det blev ännu ett medeltidstema på årets besök till Gotland. Det kanske blir lite av en cliché men Visby är ju starkt förknippad till medeltiden och dessutom bjuder på oändligt många härliga miljöer för fotografering av den typen.

Alltid lika härligt!

Det är numera en orubblig tradition att ta båten till Gotland en helg i juni. Det är en av de saker som jag går och väntar på hela året och jag har hittills bara upplevt fantastiska miljöer och fått mig en välförtjänt vila efter en hel termins arbete.

Lappland på vintern.

Jag hade planerat den här resan i ett par års tid och nu har den blivit verklighet. Anledningen har varit att uppleva norrskenet och staden över huvud taget eftersom den kommer att flyttas ett par kilometer bort på grund av rasrisk som orsakas av malmgruvan. Dock har det blivit ett par flera upplevelser på vägen.

I rättvisans namn.

Det var dags att besöka den sista av de utländska städer som finns runt Baltikum och som vi kan besöka genom en helgkryssning från Stockholm. Riga är en gammal stad som grundades på medeltiden och som uppnådde framgång och rikedom genom handeln.

Höstäpplen.

Jag tycker verkligen om den delen av den svenska kulturen som är kopplad till mindre städer. Det finns något avkopplande med det. Storstadsstressen har inte infekterat den kulturen än och livet verkar gå i en helt annan takt. Människorna har tid att stanna upp och prata med varandra, byta några ord om vädret eller om andra ämnen, till skillnad från oss som har ett liv i storstaden och som inte ens har tid att tänka klart våra påbörjade tankar.