Med vissa undantag kan de bilder som finns här på hemsidan beställas i tryckt form i olika medier och storlekar. Beroende på tillgänglig upplösning kan bilderna beställas i pappersform, canvas, plexiglas, aluminium och andra medier i meterlånga storlekar. Ser du en bild som du känner att du vill ha i tryckt form kan du skicka ett meddelande med en förfrågan. Priset beror lite på om du vill ha ensamrätt på bilden (att den bara trycks i ett exemplar) eller om bilden får användas för att tryckas i upplaga. Det är även möjligt att påverka bildens utseende och önska beskärningar, ändringar i färg och/eller ton samt annat som kan göra att slutresultatet blir som du önskar dig.

Det finns några bilder som redan finns tillgängliga i Galleriet också (se nedan). Dock uppdateras den delen av sidan ganska sällan med nya bilder och därför är utbudet där begränsat.

Klicka på länken nedan för att öppna en avdelning i galleriet. Där kan du välja bland de bilder som finns och du kan beställa flera olika storlekar och monteringar på flera material. För mer information om tryckmedia kan du klicka på "Vanliga frågor" i menyn till höger.

Till galleriet >>

Boka in din fotografering genom att välja datum i kalendern nedan.

COM_BOOKINGCALENDARFORJOOMLA_NAVIGATION_PREV_LINK
  M T O T F L S
35   1 2 3 4 5
36 6 7 8 9 10 11 12
37 13 14 15 16 17 18 19
38 20 21 22 23 24 25 26
39 27 28 29 30    
COM_BOOKINGCALENDARFORJOOMLA_NAVIGATION_NEXT_LINK Oktober 2021
  M T O T F L S
39     1 2 3
40 4 5 6 7 8 9 10
41 11 12 13 14 15 16 17
42 18 19 20 21 22 23 24
43 25 26 27 28 29 30 31
  Tillgänglig
  Preliminärt bokad
  Bokad del av dagen
  Bokad hela dagen

Följer du någon speciell fotograferingsstil?

Fotografins två grundläggande funktioner är dokumentation och konstnärligt uttryck. När jag fotograferar försöker jag balansera fotografins grundläggande funktioner. Jag gör bilder av dokumentär karaktär (reportagebilder) samtidigt som jag försöker göra bilder som uttrycker och förmedlar stundens känsla (lite mer konstnärligt fotografi). Färgmättnad, skärpa, kontrast, ljus och andra liknande parametrar anpassas efter den karaktär som varje bild har. Bildens slutliga utseende beror därför bland annat på uppdragets natur, motivets karaktär och det budskap som ska förmedlas.

Vilken typ av utrustning använder du dig av?

Jag använder mig för det mesta av småbildskameror (digitala) men i enstaka fall även av mellanformatskameror (analoga). Jag har alltid med mig flera olika system som inkluderar olika kamerahus med olika objektiv för att täcka många olika vinklar och för att skapa olika perspektiv. Jag använder mig av vidvinkelobjektiv för att sätta betraktaren i mitten av händelserna och av teleobjektiv för att isolera motivet och skapa snygga bakgrunder. Jag gör både färgbilder och svartvita bilder och jag har alltid back up utrustning med mig för att minimera riskerna som uppstår i fall utrustningen går sönder.

Hur kan jag boka en fotografering?

Bokningen sker via överenskommelse och ni kommer i kontakt med mig via hemsidans kontaktformulär eller via telefon (numret finns på kontaktsidan). Ni kan kolla tillgängligheten genom att klicka på "Bokning" i huvudmenyn. Vid bokningstillfället behöver ni betala en handpenning på minst 10%, annars räknas bokningen som preliminär och datumet kan bokas av andra. När bokningen är spikad skriver vi på ett kontrakt som beskriver uppdraget i detalj. Slutbetalningen sker via fakturering efter att uppdraget är klart och bilderna levererade.

Vad händer om du inte kan komma till fotograferingstillfället?

Sjukdom är ett exempel på sådant som kan hindrar mig till att utföra uppdraget och det finns inte så mycket som jag kan göra för att hindra det. I fall något sådant skulle bli aktuellt har jag ett nätverk av fotografer som jag skulle kunna rekommendera och som eventuellt kan slutföra uppdraget, självklart om ni samtycker. I annat fall är det självklart att jag returnerar handpenningen. Hittills har jag dock alltid varit på plats när det är dags att fotografera.

Kan vi ha något inflytande över fotograferingen och komma med idéer?

Självklart! Det är något som är önskvärt eftersom det kan berika omfånget av motiv, vinklar och annat som kan skapa effektfulla och informativa bilder. Ni kan också ge mig en lista med eventuella bilder som ni önskar ha. Det kan underlätta och det ger bättre garantier att jag fångar alla viktiga bilder.

Utför du någon form av redigering och efterarbete med bilderna?

Jag använder mig av modern utrustning med många inställningsmöjligheter som möjliggör utmärkt resultat direkt från kameran. I de fall det behövs korrigerar jag dock bildernas färg, kontrast, ljus och skärpa samt beskär jag bilden för att utesluta onödiga element.

Hur lång tid tar det innan vi får bilderna?

Beroende på uppdrag kan leveransen ske samma dag som fotograferingstillfället. En del uppdrag kräver sortering, urval och efterbehandling och då kan leveransen ta från ett par dagar till några veckor. I de fall ni beställer papperskopior eller andra medier beror detta på hur lång till det tar att förberedda och skicka bilderna till tryck. Inom några veckor borde allt vara klart oavsett medium. I annat fall informerar jag er om den tid det kan ta.

Monterade bilder och priser.

I stort sätt alla bilder som finns på hemsidan går att beställa monterade på olika material. Priset beror mycket på storlek och montering samt upplaga. Det vanligaste är att bilderna produceras i en upplaga av maximalt tio stycken men det är också möjligt att köpa ensamrätt på enstaka bilder. Ser ni en bild som ni skulle vilja köpa monterad kan ni skicka en prisfråga via sidans kontaktformulär. Priserna på hemsidan inkluderar moms men inte eventuella frakt- och emballagekostnader. Köp av bilder via galleriet genomförs direkt online.

I kalendern nedan ser ni vilka helger jag är tillgänglig för fotografering. Ni kan skicka en förfråga via sidans kontaktfunktion ("Kontakt") den helg som ni skulle vilja ordna ett tillfälle för fotografering. Skicka med en fungerande e-postadress och eventuellt ett telefonnummer om ni helst vill bli kontaktade via telefonen. Så fort ni skickar en förfrågan till mig gör jag en preliminär bokning vilket syns här i kalendern. När handpenningen är betald blir bokningen klar och vi går vidare med fotograferingen. För mer information om bokning och annat kan ni läsa i "Vanliga frågor".

 

COM_BOOKINGCALENDARFORJOOMLA_NAVIGATION_PREV_LINK
  M T O T F L S
35   1 2 3 4 5
36 6 7 8 9 10 11 12
37 13 14 15 16 17 18 19
38 20 21 22 23 24 25 26
39 27 28 29 30    
COM_BOOKINGCALENDARFORJOOMLA_NAVIGATION_NEXT_LINK Oktober 2021
  M T O T F L S
39     1 2 3
40 4 5 6 7 8 9 10
41 11 12 13 14 15 16 17
42 18 19 20 21 22 23 24
43 25 26 27 28 29 30 31
  Tillgänglig
  Preliminärt bokad
  Bokad del av dagen
  Bokad hela dagen

Bröllopspaket: 8200:- Paketet inkluderar en till två timmars porträttfotografering, 20-25 bilder i digitalt högupplöst format och kostnadsfri nyttjanderätt för privat bruk.
  16800:- Paketet inkluderar upp till fyra timmars porträtts- och reportagefoto. Porträttdel samt fotografering av vigselplatsens interiör/exteriör, in- och utmarsch, ringväxling, gratulationer och gruppbilder. 50-60 bilder i digitalt högupplöst format och kostnadsfri nyttjanderätt för privat bruk.
  20600:- Paketet inkluderar upp till sex timmars porträtts- och reportagefoto. Porträttdel samt fotografering av vigselplatsens interiör/exteriör, in- och utmarsch, ringväxling, gratulationer, gruppbilder, mingel och brudskål. 100-120 bilder i digitalt högupplöst format och kostnadsfri nyttjanderätt för privat bruk.
  36800:- Paketet inkluderar mellan tio och tolv timmars porträtts- och reportagefoto. Förberedelse för brud/tärnor och brudgum/bestmen, porträttdel, vigselplatsens interiör/exteriör, in- och utmarsch, ringväxling, gratulationer, gruppbilder, mingel, brudskål, bilder på festlokalen och dukningen, de första talen, mingel och festbilder på middagen, uppskärning av tårtan, första dansen och en stund in på festen. Upp till 200 bilder i digital högupplöst förmat och kostnadsfri nyttjanderätt för privat bruk.
   
Dop: Från 8200:- Paketet inkluderar en till två timmars fotografering 20-25 bilder i digitalt högupplöst format och kostnadsfri nyttjanderätt för privat bruk. För längre uppdrag gäller särskild överenskommelse.
   
Porträtt: Från 8200:- Paketet inkluderar en till två timmars fotografering "on location", 10-15 bilder i digital högupplöst format och kostnadsfri nyttjanderätt för privat bruk. För längre uppdrag gäller särskild överenskommelse.
   
Uppvisningar, föreställningar, övriga evenemang: Från 8200:- Paketet inkluderar en till två timmars fotografering, 20-40 bilder i digitalt högupplöst format och kostnadsfri nyttjanderätt för privat bruk. För längre uppdrag gäller särskild överenskommelse.
   
Produkt och arkitektur: Vill du sälja ditt hus, din lägenhet eller någon annan fastighet? Vill du ha professionella bilder på något som du har tänkt sälja via en annons? Katalogbilder och andra typer av bilder på dina produkter? Visa dina produkter på bästa möjliga sätt! Kontakta mig med information om det du vill fotografera. Pris enligt överenskommelse (prisexempel från 500:-).
   
Tryckta medier:

Tryckmedia (bilder i pappersform och/eller böcker). Pris enligt överenskommelse beroende på mediets omfattning och storlek.

En uppsättning av bilderna i lågupplöst format optimerade för användning i exempelvis digitala medier följer med oavsett paket utan extra kostnad.

Upplaga av tryckta bilder/tavlor är 10 stycken av samma bild om inget annat anges. Ensamrätt på bilder kan ordnas efter överenskommelse. Eventuella priser på tryckta tavlor avser bilder tryckta på standard fotografiskt papper med en standardmontering (enkel ram) om inget annat anges.

   
  Priserna gäller för Stockholmsregionen. Resekostnader till regioner utanför Stockholm tillkommer. Prislistan avser fotografering av de ovannämnda fotograferingsuppdragen. För andra typer av fotograferingsuppdrag gäller skräddarsydda lösningar enligt överenskommelse. Priserna inkluderar moms.