Jag fotograferar många olika typer av motiv beroende på kundens behov. Min filosofi är att fotografin ska fånga ögonblickets genuina känsla på enklast möjligast sätt. Genom en så ren komposition som möjligt strävar jag efter att fånga och uttrycka det genuina i varje situation.

Jag fotograferar bröllop, dop, studenter, tillställningar och många andra typer av bilder för specifika ändamål. Jag är en erfaren fotograf, bildlärare och konstnär som brinner för mediet och dess konstnärliga potential och jag har dokumenterat omgivningen och uttryckt mig genom mediet sedan barndomen. Förutom min naturliga intresse som har gjort att jag har utvecklats inom konsten har jag även studerat digital bildbehandling och visuell kommunikation i Linköpings Universitet, samt flera kurser i fotografins filosofi i Karlstads Universitet.

Mina studier ger mig ännu fler och bättre verktyg för att kunna leverera uttrycksfulla konstnärliga bilder som fångar det genuina i varje situation. För mig innebär ett konstnärligt fotografi mer än bara en redogörelse eller en dokumentation, det innebär ett uttryck för genuina tankar och känslor som berör betraktaren och skapar personliga associationer.

Jag är stationerad i Stockholm men jag ser inte några hinder i att resa runt i Sverige och fånga genuina känslor på bild. Jag arbetar med olika kameraformat som möjliggör olika bildperspektiv för att tydliggöra och förstärka känslan i varje bild. Ett backup system följer alltid med mig på mina uppdrag för att minimera riskerna till ett misslyckande. Jag försöker jaga unika och autentiska situationer men strävar efter att iscensätta bilder som förmedlar känslan och sammanhanget av det som äger rum inom en specifik situation.

När jag inte fotograferar arbetar jag som lärare i grundskolan. Jag har arbetat i skolan sen jag avslutade min grundexamen i barn- och ungdomsvetenskap år 2002 och har samtidigt studerat vidare till en masterexamen i pedagogik och utbildningsledarskap i Umeås och i Göteborgs Universitet som ger mig behörighet att undervisa i flera ämnen och kompetens inom det digitala lärandet. Jag har även gått en utbildning i Stockholms Universitet som ger mig behörighet att undervisa i ämnet bild.

På min facebook-sida kan ni titta på ett urval av mina bilder. Gilla gärna sidan om du vill ha uppdateringar från mig. Det samma kan ni göra med min tweeter- och instagram-sida.

Vänligen.

Georgios Stratigentas (GS Photography).