Fotografen

Jag fotograferar många olika typer av motiv beroende på kundens behov. Min filosofi är att fotografin ska fånga ögonblickets genuina känsla på enklast möjligast sätt. Genom en så ren komposition som möjligt strävar jag efter att fånga och uttrycka det genuina i varje situation.

Jag fotograferar bröllop, dop, studenter, tillställningar och många andra typer av bilder för specifika ändamål. Jag är en erfaren fotograf, bildlärare och konstnär som brinner för mediet och dess konstnärliga potential. Jag har dokumenterat min omgivning och uttryckt mig genom mediet sen jag var barn med familjens kamera och sed 1990 med mina egna kameror. Förutom min naturliga intresse som har gjort att jag har utvecklats inom konsten har jag även studerat digital bildbehandling och visuell kommunikation i Linköpings Universitet samt kurser i fotografins filosofi i Karlstads Universitet.

Mina studier ger mig ännu fler och bättre verktyg för att kunna leverera uttrycksfulla konstnärliga bilder som fångar det genuina i varje situation. För mig innebär ett konstnärligt fotografi mer än bara en redogörelse eller en dokumentation, det innebär ett uttryck för genuina tankar och känslor som berör betraktaren och skapar personliga associationer.

Jag är stationerad i Stockholm men jag ser inte några hinder i att resa runt i Sverige och fånga genuina känslor på bild. Jag arbetar med olika kameraformat som möjliggör olika bildperspektiv för att tydliggöra och förstärka känslan i varje bild. Ett backup system följer alltid med mig på mina uppdrag för att minimera riskerna till ett misslyckande. Jag försöker jaga unika och autentiska situationer men strävar efter att iscensätta bilder som förmedlar känslan och sammanhanget av det som äger rum inom en specifik situation.

När jag inte fotograferar arbetar jag som lärare i grundskolan. Jag har arbetat i skolan sen jag avslutade min grundexamen i barn- och ungdomsvetenskap år 2002 och har samtidigt studerat vidare till en masterexamen i pedagogik och utbildningsledarskap i Umeås och i Göteborgs Universitet som ger mig behörighet att undervisa i flera ämnen och kompetens inom det digitala lärandet, en utbildning i Stockholms Universitet som ger mig behörighet att undervisa i ämnet bild och kurser i bland annat Jönköpings och Karlstads Universitet för att vidareutveckla min roll som lärare och konstnär/fotograf.

På min facebook-sida kan ni titta på ett urval av mina bilder. Gilla gärna sidan om du vill ha uppdateringar från mig. Det samma kan ni göra med min tweeter- och instagram-sida.

Den här webbplatsen är igång sedan maj 2016. Jag har haft en webbplats tidigare i många år och jag har publicerat mängder med artiklar och bilder. Den webbplatsen hade jag gjort helt själv, jag lärde mig programmera det som behövdes för att få igång den. Det tog mig lång tid och jag har varit mycket nöjd med resultatet. Dock har tiderna ändrats och utvecklingen kräver att jag behöver lära mig mer om jag ska kunna anpassa min gamla webbplats till dagens krav (responsiva sidor till exempel). Eftersom jag numera satsar på att utvecklas inom konsten i allmänhet och inom fotografin i synnerhet har jag dock inte så mycket tid över för att investera i webbutvecklingen. Därför har jag valt att lansera en ny webbplats som har all ny teknologi inbyggd från början. Det innebär att mycket av det innehåll som fanns på min gamla inte längre är tillgängligt. Jag kommer att försöka publicera en del av det på den nya samtidigt som jag kommer lägga till nytt innehåll som handlar om min relation till konsten och till fotografin. Jag har även ändrat min inställning vad gäller bearbetningen av bildfilerna och lägger numera minimalt med tid för att ändra och bearbeta de bilder som jag gör. Få bilder på den här webbplatsen kommer därför att bearbetas innan de publiceras eftersom jag inte har som mål att skryta om mina färdigheter kring den digitala bildbehandlingen. Jag fokuserar istället på den berättelse som varje bild kan innehålla. Bearbetade bilder blir aktuella först när uppdraget kräver det.