Kindahls vårföreställning.

I lördags var uppdraget att fånga Kindahls dansskolans anda på bild. Nästan tusen elever klev under helgen upp på scenen för att visa för föräldrar och andra anhöriga vad de hade lärt sig under vårterminen. Det blev en fantastisk föreställning, som det alltid blir med dansskolans föreställningar.

Dansskolan har funnits i snart sjuttio år och har en lång tradition inom dansen. Det är alltid lika utmanande att försöka fånga dess kärna på bild, speciellt när eleverna och lärarna dansar i rasande fart. Jag är dock tacksam för den utrustning som jag har, som ger mig möjlighet att frysa några av de ögonblick som bäst kan förmedla skolans filosofi. Oavsett ljusförhållande presterar mina ögonsten bra och de levererar alltid bästa resultat. De är värda varenda krona!

Men det är inte bara i fartfyllda situationen mina bejbisar gör ett bra jobb. Även när jag är inne i skogen på lugna promenader kan jag använda dem för att fånga olika intryck. Idag gjorde jag just det, fångade några av de intryck som en lång promenad i skogen kunde erbjuda. Det var som en stunds meditation efter gårdagens intensiva fotograferande.


Impressions (75x50 cm print on photographic paper. Price: 9600 SEK).