Egoismen segrar igen.

Det blev dags för en kulturkväll och Romeo med Julia stod i programmet. Den omöjliga kärlekshistorian kom i en modern tolkning som var rolig och spännande samtidigt som den skapade flera tankar och påminde om människans riktiga natur.

Det är flera hundra år sen Shakespeare dog men hans tankar lever vidare och är mer aktuella än någonsin. Pjäsen är för mig ännu ett bevis på att människorna tillåter sitt ego styra sina handlingar. Hat och hämnd verkar vara starka element av vår nutid trots att det sägs att vi lever i en modern intellektuell värld. Men människan är väl sig lik trots samhällets alla framgångar. Hon sätter egot och egot's behov före allt annat även om det är något så destruktivt. Människorna är beredda att se sina barn dö istället för att förlåta.

Gårdagens upplevelse var ännu en påminnelse på att vi människor väljer att vara destruktiva istället för kärleksfulla. Det unga paret fick betala ett högt pris och föräldrarna ett ännu högre när de upptäckte att deras barn valde att dö tillsammans än att vara skilda. När kommer vi människor lära oss?