Deep Purple på Gröna Lund

Det var meningen att jag skulle till den konserten för någon vecka sen men den blev inställd på grund av sjukdom. Tydligen fick trummisen en mindre stroke. Igår verkade han dock vara i full gång och slog på trumman i takt utan några som helst problem.

I början verkade det som om det inte skulle bli så mycket folk men allteftersom klockan närmade sig starten upptäckte jag att det hade blivit nästan fullt. Det var tur att jag var där i tid så att jag kunde ställa mig ganska nära scenen den här gången. Klockan åtta prick satte gubbarna igång och höll på till någon gång innan klockan tio, med ett par extra nummer. Ja, gubbarna! Jag är imponerad att de fortfarande har lust och kraft att hålla igång efter så många år i branschen. Det skulle inte förvåna mig om de kom in på scenen med rulatorn eller rullstolar och körde sina låtar faktiskt. Sångaren smet ofta bakom scenen dessutom, varför gjorde han det tro? Var det för att han behövde andas in lite syrgas eller var det för att han kände att han behövde sätta sig och vila lite då och då? Mitt i låten kunde han sticka bakom scenen och han kom tillbaka när det var dags att sjunga igen. Han tog fram mikrofonen från bakfickan och satte igång då. Sen när de andra skulle köra solo smet han bakom scenen igen. Han måste varit supertrött.

Hur som helst kändes det härligt att både lyssna på en del av deras klassiska godingar och samtidigt göra ett par bilder på dem. Det var lite av en mardröm att stå mitt i publiken och stundvis i regnet och försöka klicka till några bilder, speciellt med tanken på att det fanns några långa fans som stod framför mig. Det blev dock några stycken som ser ok ut. Deep Purple, check.