Spännande utveckling i familjen.

I många år har bröderna fått bo och leva själva i huset som föräldrarna lämnade efter sig. Det är ett stort frågetecken kring hur de har klarat att driva hushållet med tanke på att de är impregnerade med en kultur som dikterar att hushållet är kvinnans område. 

Otroligt nog har de lyckas med mat, disk, tvätt, viss städning och de flesta vanliga sysslor som annars tillfaller kvinnorna. För ett par år sen lyckades de dessutom renovera stora delar av huset som förhoppningsvis har blivit lite fräschare än vad det var innan. Blir man så illa tvungen har man inga alternativ än att lära sig antar jag.

Jag kan inte riktigt säga att de lyckades till hundra procent eftersom det stank urin innanför deras grind varje gång jag var och hälsade på. Det där med hygien och att det finns ett speciellt ställe att uträtta sina behov sitter inte riktigt i ryggmärgen än. Det finns dock goda chanser till att utveckla de förmågorna nu när familjen har fått utökning i form av en kvinna med tillhörande dotter.

Jag tror inte att någon i byn någonsin skulle kunna föreställa sig att en av bröderna skulle bli med fru (och barn samtidigt)! Men mot alla odds har den yngsta av dem lyckas charma den ensamstående modern som numera bor hemma hos dem. Jag har dessutom hört henne uppmana sin dotter att "gå till pappa"!

Vilken utveckling och vilken framgång det måste kännas för en man som har levt ett liv i periferin, utestängd av resten av samhället. Det här är ett bevis på att man inte alltid behöver ha fina utbildningar och diplom, fina hus och kläder, fina bilar, glänsande guldkedjor på sig, eller för den delen fina tänder (eller tänder över huvud taget) för att man ska bilda en familj. Det kanske bara räcker att vara genuin och våga friskt.