Stormen blir bara värre.

Jag är numera ganska van vid att uppleva den nedgång som mitt hemland har genomlidit de senaste åren efter att den ekonomiska krisen slog till för några år sen. Sakta men säkert försämras livsvillkoren för de flesta arbetare och småföretagare som kämpar mer och mer för att överleva.

Jag trodde att botten var nådd senast jag besökte hemlandet men det verkar som att det finns värre tillstånd att hamna i och det blir stökigare och stökigare för varje dag som går. Som ett exempel är vägarna som mer liknar terräng än asfalt efter de senaste uppgrävningarna för att installera kommunalt avlopp. Det är så dåligt gjort att det är stora hål i marken och det blir pest att köra.

Jag gör här ett försök att använda mig av några bilder för att visa hur situationen har utvecklats. Tyvärr känns det inte som om det finns hopp för förbättring än på ett tag och jag får välja mig vid känslan av besvikelse som jag upplever varje gång jag är där.


Folk kastar vad som helst hur som helst i soporna och katterna är där och gräver jämt. Det stinker hemskt!


Barnen har ingenstans att ta vägen och inget fungerar i den här gamla lekparken.


Det finns de som arbetar för fyra euro per dag.


Människorna gör allt de kan för att tjäna sitt levebröd. 


Egen produktion hjälper i svåra tider. 


Det finns dock alltid tid för att vara elak mot sina grannar.


Det finns även tid för egoism och självgodhet. Det är viktigare att skydda bilens lack än att fotgängare ska kunna gå på trottoaren. 


Mycket håller på och förfaller. 


Den gamla sommarbiografen är numera stängd och håller också på att förfalla. 


Människorna säljer sina tillgångar för att överleva. Dock är det inte många som kan köpa.


Samtidigt utnyttjas inte potentiella inkomstkällor som de här antika byggnaderna. 


Grekens längtan, att få festa vad som än händer i världen. 


Tur att det finns tillgång till gratis friskvård.

Jag hoppas verkligen att mina landsmän får insikt om några av de grundläggande värderingarna som är viktiga för att vända den dåliga situation som de har hamnat i. Nog för att det är äckliga politiska spel som har gjort att ekonomin har försämrats men människorna har ett ansvar i det också. Det är dags att inse det tycker jag om de ska ta sig levande ur den storm som bara blir värre och värre.