Dags att rusta inför vintern.

Det är märkligt hur snabbt det kan gå från en årstid till en annan. Efter en helt underbar helg med fantastiskt väder kom snön som från ingenstans. Hur skulle vi kunna förutsäga det och byta däck i tid?

 

Men det är en klen tröst att skylla på vädret och vänta till sista sekunden för att förberedda sig inför vintern. Jag tror att de flesta av oss är bekväma och väntar till sista sekunden av rena lathet. Sen blir det panik helt plötsligt när snön och vinterväglaget kommer, då kör vi panikslagna till macken och hoppas på att få en tid till däckbyte "nu". Men riktigt så funkar det inte och när den stunden kommer får vi bara acceptera att vi har hela ansvaret. Vi kan därför sitta fint (eller stå, så många sittplatser finns det inte) och vänta snällt på vår tur. Vi ska dessutom vara tacksamma att vår bilmekaniker har förutsett det där och hyrt in extra personal för att hjälpa av situationen.

 

Så, nu kan jag köra lagligt när det är vinterväglag, och enligt prognosen (som jag hört talas om i personalrummet) är en vargvinter på ingång.